Botanisk Hage – Oslo

Voor de verjaardag van het lief gingen we een weekendje naar Oslo. Hoewel november waarschijnlijk niet de vrolijkste maand is om Noorwegen en Oslo te bezoeken, was het voor ons een geweldig weekend. Dankzij de vroege sneeuw van dit jaar konden we gaan langlaufen – mijn eerste maar zeker niet laatste keer – en zag de stad er extra kerstig uit. Op zondag maakten we een wandeling door de stad en een bezoekje aan de botanische tuin kon natuurlijk niet ontbreken. Het park is waarschijnlijk op zijn mooist in de zomer, maar ik vond het met sneeuw zeker ook niet mis!

De serres zijn niet heel groot, maar wel erg gezellig en mooi ingericht. De koude buiten droeg nog bij aan het tropische gevoel. Er zijn twee serres, Palmhuset en Victoriahuset, die opgedeeld zijn in kleinere ruimtes en verschillende collecties herbergen. Ik vond vooral het Victoriahuset prachtig door de tropische collectie en de inrichting van de vijver. De serre werd speciaal ontworpen voor de waterlelies waardoor deze dan ook onmiddellijk in het oog springen bij het binnenkomen.

Het Palmhuset is dan weer toegewijd aan de Mediterrane en woestijncollecties. De inrichting is iets minder wauw, maar niettemin zijn ook hier prachtige planten te bewonderen. Meterslange cactussen zijn altijd overweldigend.

Zeker een bezoekje waard dus als je in Oslo bent!

Laat een reactie achter