Nan Lian Garden – Hong Kong

De Nan Lian Garden is een traditionele Chinese tuin in Hong Kong. De tuin is ontworpen in de stijl van de Tang dynastie die de filosofie aanhoudt dat mens en natuur in harmonie zijn. Geen betere plek om dit te ervaren: een prachtig aangelegde tuin tegen de achtergrond van flatgebouwen.

De hele tuin is bewust aangelegd als miniatuurversie van wat je in de natuur zou vinden. Toch voelt de tuin nooit kitscherig of onecht aan. De simpliciteit en esthetiek stralen rust uit, maar lokken tegelijkertijd ook nieuwsgierigheid uit. Achter elke bocht krijg je een nieuw uitzicht aangereikt met verrassende bouwwerken, bomen en vergezichten.

De tuin herbergt verder ook diverse (tijdelijke) tentoonstellingen. We bezochten de ‘rockery’ waar rotsen staan tentoongesteld uit een Chinese rivier, een tentoonstelling over de traditionele architectuur die gebruikt werd in het aangrenzende klooster, een tentoonstelling over traditionele keramiektechnieken en een verzameling van oude bonsaibomen.

Vertaling van de tekst – De Natuur is de leraar van de mensheid. Goedhartige mensen genieten van bergen en heuvels, terwijl intelligente mensen genieten van rivieren en beken.

Laat een reactie achter