Taipei Botanical Garden

De botanische tuin in Taipei is met 123 jaar de oudste van Taiwan. De tuin werd aangelegd in 1896 tijdens de Japanse overheersing. De collectie die sindsdien werd opgebouwd is behoorlijk indrukwekkend. Op een domein van 8,2ha vind je meer dan 450.000 specimens van meer dan 2.000 plantensoorten. Verder worden er ook verschillende tentoonstellingen georganiseerd, of kan je een bezoek brengen aan het herbarium.

De tuin telt in totaal 17 districten en 9 vijvers, die diverse planten herbergen. Er is onder andere een lotus vijver, Japanse tuin, Mediterraanse collectie, inheemse collectie, taxonomische tuin en een indrukwekkende collectie van varens en naaktzadigen (een groep van planten met onbedekte zaadknoppen, waaronder de zaadvarens, ginkgo en coniferen).

Er zijn ook enkele serres in de tuin. Elke serre bestaat uit een bolvormig gebouw met uitlopers aan beide kanten. Deze dienen als ‘nursery’: er worden planten opgekweekt die later uitgezet worden in de tuin. Daarom zijn de serres helaas niet toegankelijk voor het publiek. Ik kon gelukkig toch enkele foto’s maken.

Laat een reactie achter