Botanisk Have – Aarhus

Tijdens onze vakantie in Denemarken moesten we op weg van Silkeborg naar Kopenhagen verplicht halt houden in Aarhus. Daar vertrekt namelijk de overzetboot die ons op weg richting Kopenhagen zou helpen. Omdat we voldoende tijd hadden en we langs de juiste kant de stad in kwamen, heb ik uiteraard mijn lief overtuigd om de botanische tuin te bekijken en daar te lunchen.

De route naar het kascomplex slingerde doorheen een aangenaam park met een kleine stroom, prachtige bomen en een rotstuin. Het kascomplex zelf werd nog niet zo lang geleden gerenoveerd. Tijdens deze renovatie werd er een gigantische glazen dome aan het kassencomplex toegevoegd. Hier bevinden zich niet alleen planten, maar ook een collectie bijzondere vlinders.. Door de renovatie en de dome voelt het hele complex supermodern en licht aan. En dan heb ik het nog niet over de collectie die echt prachtig, super divers  en goed onderhouden was. Kijk zelf maar!

De serres in deze botanische tuin zijn allemaal met elkaar verbonden door automatische deuren. Elke serre representeert een andere klimaatzone. Wanneer je erdoor wandelt ga je van een zeer droog klimaat (denk cactussen en succulenten) naar uiteindelijk een klimaat met een zeer hoge luchtvochtigheid (jungle feels).

Een enorme begonia maculata in de bloei. Ik kan niet wachten tot de mijne ook bloemen maakt!

Hartvormige, groen-roze bladeren: deze caladium is gewoonweg perfect. De jungle-achtergrond maakt het plaatje helemaal af! (heart eyes)

Zoals ik al zei vliegen er in de glazen dome vlinders rond. Hoewel ik een hekel heb aan de meeste vliegende insecten (met muggen bovenaan het lijstje), maak ik voor vlinders wel een uitzondering. Resultaat: euforie en gekir toen er eentje neerstreek op mijn jurk.

Laat een reactie achter