Botanisk Have – Kopenhagen

De botanische tuin in Kopenhagen bevindt zich midden in het centrum van de stad. Het is de ideale botanische pitstop om even te ontsnappen aan de stadsdrukte. Of nog beter: het domein is 10 hectare groot dus je kan er gerust een ganse dag op ontdekking gaan. Wij hebben een voormiddag kuieren door de tuin en het kascomplex gecombineerd met een bezoekje aan de plantenmarkt in Sønder Boulevard. Recept voor een perfecte zondag!

Buiten in de tuin zijn er verschillende collecties terug te vinden, waaronder de vaste planten, eenjarige planten (heel wat bijzondere succulenten) en een rotstuin. Ik keek vooral uit naar het kassencomplex, dat bestaat uit 27 serres waarvan er 12 toegankelijk zijn voor het publiek. Alhoewel de eerste indruk wat verouderd en verwaarloosd aandeed in vergelijking met de moderne botanische tuin in Aarhus, was ik al snel overtuigd dat dit juist bijdraagt tot de charme van het complex. Hieronder enkele foto’s die ik die dag gemaakt heb.

In de serres vond ik verschillende prachtige bougainvillea’s. De drie hieronder doen enorm romantisch en haast sprookjesachtig aan.

Tot nu toe sprak deze plant me nooit echt aan, maar als ik er ooit plaats voor heb (of nog beter: als ik ooit een serre heb) haal ik er sowieso één in huis. Pinky swear.

Het was bijzonder warm die dag. Opdat de bladeren van de planten in de serres niet zouden verbranden door het felle zonlicht, werden aan de zonnekant alle ramen afgedekt met doeken. In de oudere serres creëerde het licht dat door de doeken gefilterd werd een bijzondere sfeer, wat alleen maar bijdroeg aan de charme van de serres.

Wanneer ik een botanische tuin bezoek, ben ik steeds op uitkijk naar planten met bijzondere bladeren. Hieronder enkele planten die me opvielen tijdens mijn bezoek aan de botanische tuin in Kopenhagen. Van links naar rechts: cryptocoryne walkeri, begonia masoniana en een ctenanthe (mogelijk ctenanthe oppenheimiana).

Ik zou de botanische tuin in Kopenhagen echt aan iedereen aanraden die naar Kopenhagen gaat. Het is echt een bijzondere plek en één van mijn favoriete botanische tuinen.

Laat een reactie achter