Ceropegia woodii

In een vorige blogpost las je al hoe je je lantaarnplaatje (of ceropegia woodii) kan vermeerderen, hier geef ik wat meer uitleg over hoe je dit plantje gelukkig kan houden.

water

Wie de vorige post goed heeft gelezen weet al dat lantaarnplantjes houden van lichtjes vochtige grond. Regelmatig (2-3 x per week in zomermaanden) een klein scheutje water geven is dan het beste. Op deze manier voorkom je dat de grond te nat wordt waardoor de wortels kunnen gaan rotten, maar heeft het lantaarnplantje toch steeds voldoende water. Te natte grond kan je snel spotten wanneer er schimmel op gaat groeien. Af en toe de toplaag laten opdrogen kan ook helpen om dit tegen te gaan.

potgrond

Omdat het lantaarnplaatje van vochtige grond houdt, kan je gewone potgrond mengen met perliet of zand. Op deze manier zorg je voor een goede drainage maar kan de aarde toch ook wat water vasthouden.

licht

Lantaarnplantjes staan graag op een plek met indirect zonlicht. Een beetje direct zonlicht (bijv. enkel in de voormiddag) kan zeker geen kwaad, maar zorg ervoor dat je het plantje geleidelijk aan hieraan laat wennen. Van een schaduwplek direct naar een plek met direct zonlicht verplaatsen kan ervoor zorgen dat de bladeren verbranden.

voeding

In de zomermaanden kan je maandelijks een verdunde dosis vloeibare meststof geven. Dit zorgt ervoor dat het plantje voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en dat het goed kan groeien!

Laat die lantaarnplaatjes shinen!  ♡

Laat een reactie achter